Slipmiddel til polyuretan (PUR)

Har din virksomhed brug for slipmiddel til polyuretan (PUR)? Hos Granudan ApS kan vi hjælpe dig. Vi er eksperter i formslipmidler og har kunder i hele Danmark såvel som i mange andre lande. Vi leverer blandt andet slipmidler til vindmølleproducenter samt marine-, bil- og luftfartsindustrien.

Hvad er slipmiddel til polyuretan?

Polyuretan (PUR) er et materiale, der findes i utallige densiteter og anvendelsesformål. Der skelnes typisk mellem fleksibel PUR og stift PUR. Fleksibel PUR anvendes typisk til isolering, madrasser mm. Polyuretan fremstilles ved reaktion mellem isocyanater og en række forskellige polyoler. Under støbeprocessen opnås høj varmeudvikling, og materialet ekspanderer kraftigt inden udhærdning. Denne proces stiller store krav både til slipmidlet og støbeformens design. Der er derfor en række krav, der skal opfyldes, hvis slipmidlet skal agere som ønsket for den specifikke proces. Ved PU-støbning sprøjtes slipmidlet typisk med en Pneumatic sprøjtepsistol (se vores udvalg! Link!)) efter hver afformning. Påsprøjtning er oftest nødvendig, da formoverfladen vil være +50 grader – derfor er der ingen ventetid, da udhærdning af slipmidlet sker ganske hurtigt, når det rammer formens overflade.

Vores priser på slipmiddel til polyuretan vil typisk ligge lavere end på de semi-permanente slipmidler til epoxy/polyester – men forbruget er tilsvarende højere.  

Vi anbefaler